Cum citesti eticheta produselor alimentare

mai 09, 2011 | 1 comment | Alimente, Nutritie, csid, eticheta, protv

Primul ingredient de pe orice eticheta poate spune totul despre calitatea unui aliment. De exemplu, ciocolata care contine in primul rand unt de cacao poate fi considerata sanatoasa.

La fel de importante sunt si procentele de materii prime precum laptele sau carnea. Cercetati cu maxima atentie toate etichetele cand mergeti la supermarket. Evitati produsele care au mai mult de cinci ingrediente. Si feriti-va de cele cu nume complicate.

Grasimile saturate sunt de origine animala si stau la baza aparitiei arterosclerozei. Alimentele care le contin nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 5% din hrana zilnica. De asemenea, verificati pe eticheta procentul de sodiu, adica sarea alimentara. Aceasta reprezinta un alt indicator care spune daca acel produs va poate ataca sau nu arterele.

Daca gasiti multe ingredinte ale caror nume nu le intelegeti, evitati acele produse. Mai mult fiti atenti la numarul de kilocalorii la 100 de grame. Daca e vorba de mai mult de 500, acel aliment va poate ingrasa. Iar un consum frecvent poate sa produca dereglari metabolice.

 




Acest articol a fost vizualizat de 1.518 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.