Stai sanatos pe net, mancand cum trebuie

mart. 03, 2011 | 0 comments | stai sanatos pe net

Vorbeam cu ceva timp in urma despre campania “Stai sanatos pe net!” initiata de www.doctorbun.ro. Campania a dorit sa atraga atentia asupra stilului de viata total inadecvat al multor dintre “internauti” – sedentari, permanent infipti in scaunul din fata monitorului, cu un program de somn aiurea, maancand prost si de multe ori in exces (rontzaiala permanenta peste tastatura si sticla de 2 litri de cola – te recunosti?).

Chiar ma gandeam ca daca nu as avea pasiunea cu alergarea si preocuparea pentru alimentatie sanatoasa, as fi pierdut, pentru ca cea mai mare parte din viata mi-o desfasor in fata calculatorului, pe scaunul din cabinet sau la volan. Alerg cate 200 de kilometri pe luna, dar nu stiu daca merg pe jos mai mult de 20 (si asta poate doar vara).

Asa ca am considerat mai mult decat binevenita o campanie de constientizare, care sa vina din partea unora care se afla in mijlocul fenomenului Internet, respectiv bloggerii.

Campania s-a incheiat.

Din punctul meu de vedere fara niciun rasunet sau rezultat. Cu mici exceptii, am fost dezamagit de lipsa de implicare a bloggerilor, in ciuda faptului ca le-au fost oferite gratuit servicii si produse care au valorat impreuna niste sute de euro. Ma asteptam la articole interesante, la promovarea unor idei – nu neaparat sa ne faca publicitate noua, celor care am oferit diverse chestii pentru campanie, ci sa isi onoreze promisiunile si sa transmita mai departe mesaje despre un stil de viata sanatos. Asta in ideea ca sunt “voci” in mediul virtual si ca cititorii lor ar avea ceva de invatat de pe urma lor… Dezamagire. Nu neaparat pentru ca nu si-au respectat promisiunile (doar suntem romani, nu?), ci pentru ca de fapt nici nu le-a pasat de campanie si de mesajul ei. De unde de duc faptul ca toata treaba asta cu “social media” este in buna parte un mare bullshit.

Mi-a placut proiectul celor de la doctorbun.ro, ii felicit pentru initiativa, insa inchei dezamagit aceasta campanie.

Poate ca blogul meu nu este in topul 20 al celor mai influenti oameni de pe net (what a bullshit…), dar macar sper ca cei care ajung aici sa inteleaga ca este important sa mananci sanatos si sa ramai activ chiar si cand jobul tau (sau pasiunea) te obliga sa iti petreci ore intregi in fata calculatorului.

Am filmat un interviu pentru doctorbun.ro. In prima parte cateva vorbe despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa:

In filmul urmator analizam 5 pasi necesari pentru a avea o alimentatie sanatoasa si pentru scadere in greutate optima:




Acest articol a fost vizualizat de 1.131 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.