Solutia unui meniu echilibrat

nov. 03, 2010 | 0 comments | meniu echilibrat

Un meniu echilibrat inseamna o buna dozare a principalilor nutrienti.

Un sfert din portia zilnica trebuie sa fie reprezentat de proteine. Cele de calitate provin din peste, vita, pui, curcan si fructe de mare. Surse bune de proteine vegetale sunt si soia, migdalele, alunele, cereale integrale si unele leguminoase.
Nutritionistii recomanda carnea preparata la cuptor, fiarta sau pe gratar. Cea prajita este incarcata cu garsimi si toxine. Ca dimensiune, pentru o portie corecta, trebuie sa luam in calcul si tipul de carne. De exemplu, un muschi de vita este mai gros decit un piept de pui sau de curcan la gratar.

Ca garnitura, e bine sa folosim orez brun integral sau cartofi copti.


Acest articol a fost vizualizat de 90 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.