Ciocolata reduce riscul de AVC

feb. 15, 2010 | 0 comments | ciocolata

De Sf.Valentin, de 8 Martie si cu multe alte ocazii, unul dintre cadourile cele mai la indemana si cele mai apreciate sunt bomboanele de ciocolata. O cutie frumoasa, bomboane gustoase… si ai rezolvat problema.

Iata ca un studiu realizat la Spitalul St.Michael arata ca acest cadou poate avea o semnificatie chiar mai importanta, deoarece s-a constatat ca prin consumul de ciocolata se reduce riscul de accident vascular cerebral si cel al decesului dupa un astfel de eveniment nedorit. Factorii de protectie in acest caz sunt flavonoizii continuti in ciocolata, care sunt antioxidanti puternici.

Cu toate acestea, nu uitati faptul ca acest produs deosebit de apreciat, ciocolata, este de fapt un amestec de zahar si grasime, deci concentratia energetica este foarte mare, iar consumul in exces poate conduce la cresterea greutatii corporale.




Acest articol a fost vizualizat de 958 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.