Nu ne sperie pe noi putin frig…

ian. 25, 2010 | 2 comments |

 Alergarea la minus enspe grade nu e chiar atat de criminala pe cat pare, dintr-un motiv foarte simplu – atunci cand alergi, corpul tau produce suficient de multa caldura incat sa nu simti gerul decat eventual la varful nasului si in obraji. O poate spune oricine s-a antrenat zilele trecute, cand temperatura a coborat la niste valori despre care uitasem ca exista.

Sambata am iesit impreuna cu trei prieteni in IOR. Ningea si temperatura coborase pe la -9 grade. Destul de dificil de alergat prin zapada proaspata, insa peisajul era de-a dreptul feeric. Am alergat 15 km.

ilie1

Insa si mai frumos a fost duminica. Afara temperatura coborase la -15 grade. Zapada scartaia sub adidasi si pe alocuri erau portiuni de gheata. In ciuda frigului, soarele stralucea fumos si cativa oameni iesisera la plimbare in parc. Noi ne-am adunat vreo 12 la alergarea de grup.

Nu cred ca facem ceva iesit din comun. Atat timp cat stii cum sa te imbraci, astfel incat sa nu simti frigul, dar nici sa nu te supraincalzesti, restul e distractie. In primavara cam toti avem maratoane “arvunite”, asa ca trebuie sa facem antrenamente indiferent de vremea de afara. Duminica am alergat 16 km si am avut febra musculara in regiune inghinala de la alergarea mai dificila, din cauza ghetii.

ilie2

Daca aveti chef sa incercati o experienta noua, veniti cu noi la alergarile de grup. Ne vedem in fiecare duminica la ora 10 in parcarea de langa Biserica de Lemn din Parcul IOR.




Acest articol a fost vizualizat de 943 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. Bogdan
    februarie 01, 2010

    Intradevar, alergarea din 25.01. a fost o experienta deosebita. Cine stie cand ne mai intalnim cu temperaturile si zapada asta.

  2. Serban Damian
    februarie 04, 2010

    Din partea mea, sper ca nu prea curand. Iarna asta ma tine in loc cu pregatirea. In principiu, alergarile lungi ar trebui sa fie facute la ritm de maraton, insa din cauza ghetii si a frigului eu unul alerg cu 30 pana la 60 de secunde mai mult pe kilometru, ceea ce este foarte prost.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.