2010 in forta

ian. 04, 2010 | 2 comments |

Bine v-am regasit in 2010, care sper sa fie un an mult mai bun decat precedentii, mai ales pentru cei care merita acest lucru.

Am inceput anul in forta cu o prezenta in direct la Antena 1, la Observatorul de dimineata. Asa cum era de asteptat, discutia s-a invartit in jurul ideii “ne-am ingrasat de sarbatori, aoleu, ce ne facem…?” Eu unul nu m-am ingrasat, pentru ca am avut destula grija. Ma asteapta 2 maratoane in aceasta primavara, asa ca trebuie sa mai scap de balast, nu sa mai adaug. Din pacate, pentru multi romani sarbatorile inseamna mancat si iar mancat, in cantitati uriase, din toate felurile si mult mai gras si dulce ca in mod obisnuit. Plus alcool la greu. E greu de inteles de ce se lacomesc oamenii in asa hal, de parca in anul ce vine ar trebui sa manance numai frunze de salata si sa bea apa plat (evident, cu lamaie). Poti sa ai sarbatori fumoase si fara sa plesnesti mancand. Imi vine sa imi pun chiloti rosii de campanie si sa spun precum “diva” Mihaela “mancatul e chiar singura ta placere?”. Ei bine nu, mai exista si bautul 🙂

Dar nu-i nimic. Pentru toate exista o solutie – www.superfit.ro

Mi-am facut un inventar al kilometrajului din 2009 si mi-a iesit in jur de 1915 km. Poate ca daca nu ar fi fost un decembrie asa friguros si cu zapada reuseam sa sar de 2000, insa am avut cateva antrenamente la sala, pe care nu le-am mai pus la socoteala. Nu e prea mult, dar nici putin. Am totusi colegi care sar de 3000. Doar ca ei nu prea au copii acasa… Nu e vorba doar de timpul efectiv pe care il consum cu antrenamentele, ci si de capacitatea de a mai fi “integru morfofunctional” pentru a reactiona bine cu cei din jur. Mai exact, un antrenament ce sare de 12-15 km ma oboseste suficient de mult incat sa nu prea mai am chef sa fiu calarit de puradei. Asa ca trebuie sa le impac pe toate. Oricum, cu pasi mici, am reusit totusi sa imi imbunatatesc timpii – pentru prima data am alergat 1 km in mai putin de 4 minute, am alergat semi cu mai putin de 5 min/km (asta e o mare performanta pentru mine – doar cine alearga curse lungi isi poate da seama de diferenta dintre un semi cu 5:20 si unul cu 4:50 pe km), iar la maraton am doborat bariera de 3:45 (abia o astept pe cea de la 3:30 – sa vedem daca o sa se intample anul acesta).

Mult mai incet m-am deplasat spre si de la Predeal, unde am facut Revelionul la invitatia unor prieteni. Am experimentat condusul in “coloana infinitului” intre Comarnic si Predeal. Nu cred ca voi mai calca vreodata pe acolo in perioada sarbatorilor. Gandurile mele de aleasa recunostinta se indreapta spre cei care gestioneaza infrasctructura acestei tari – sa aveti parte de un an la fel de bun ca si drumurile noastre!

In rest, sa fim sanatosi, sa nu ne enervam si sa privim partea buna a vietii! La multi ani!




Acest articol a fost vizualizat de 1.054 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. Victor Toma
    ianuarie 05, 2010

    LA MULTI ANI !!!!!

    Mult succes la depasirea barierei de 3:30 !

    Eu unul momentan ma axez pe niste obiective non-alergare , imi merge foarte bine, desi este criza, eu unul o duc din ce in ce mai bine, s-ar putea sa stau cam 3 luni in Anglia, etc 🙂

    Din martie revin si pe gazon !

  2. Serban Damian
    ianuarie 05, 2010

    Victore,

    Multumesc pentru urari. E bine ca nu simti criza 😀

    Te asteptam din nou la alergarile de grup.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.