Mos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea

dec. 21, 2009 | 0 comments |

santa-coke-scandalMos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea: ar trebui sa renunte la sanie si sa mearga pe jos, ar trebui sa slabeasca, ar trebui sa manance morcovii pe care copiii ii lasa pentru reni si ar trebui sa uite de sherry si placinta si ca sa o spunem pe-a dreapta, n-ar mai trebui sa promoveze imaginea unui obez, care bea in timp ce conduce si are un stil de viata nesanatos.
Aceasta este tema unui articol publicat in British Medical Journal, una dintre cele mai bine cotate reviste medicale. Autorul articoului este dr. Nathan Grills de la Monash University.

Se pare ca imaginea clasica a lui Mos Craciun poate avea un impact negativ asupra a milioane de minti fragede de copii. Grills considera ca ar trebui sa ne folosim de popularitatea acestui personaj pentru a promova un stil de viata sanatos.
Dr. Grills a studiat problema si a ajuns la concluzia ca Mos Craciun este un personaj extrem de cunoscut printre copii, asta pentru ca este foarte bine promovat. De exemplu, el este mult mai familiar copiilor de varsta scolara din SUA decat Ronald McDonald, un alt personaj foarte intens promovat, care are menirea de a asocia mancarea McDonald’s cu sentimente pozitive precum bucuria, satisfactia, fericirea.
Imaginea lui Mos Craciun este folosita pentru a vinde anumite produse si de multe ori este infatisat promovand produse nu prea bune pentru sanatate, iar impactul este global. Un exemplu foarte graitor – Coca-Cola (in aceasta perioada aveti ocazia sa va convingeti de asocierea intre acest produs si Mos Craciun in campaniile de marketing).

Grills mai puncteaza si aceste aspecte:

– in felicitarile de Craciun, mosul este de multe ori reprezentat fumand pipa sau trabuc
– Mos Craciun promoveaza consumul de alcool in timpul “sofatului” (coniac si ce ii mai place lui)
– in ciuda faptului ca este reprezentat calatorind prin aer cu mare viteza, niciodata nu apare purtand centura sau casca
– ar putea fi acuzat ca promoveaza si alte activitati periculoase – cataratul pe acoperis si saritul prin hornul casei
– tuseste si stranuta frecvent… tocmai acum cand circula virusul gripei porcine

Grills sugereaza ca ar cam fi timpul pentru o updatare a imaginii lui Mos Craciun. Ce ati zice de un mos in forma, facand exercitii la sala?




Acest articol a fost vizualizat de 840 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.