Prima alergare pe zapada

dec. 20, 2009 | 2 comments |

Daca vrei sa faci un altfel de antrenament de alergare, atunci incumeta-te sa iesi in parc pentru o alergare pe zapada. Vei descoperi ca fiecare pas este diferit de celalalt, ca vei obosi destul de repede si foarte probabil te vei alege cu febra musculara. Ai nevoie de echipament de iarna, adica haine mai groase, dar care totusi sa lase transpiratia sa se evapore. De preferat, imbraca-te in straturi. Ia-ti fes si manusi, iar daca este ger sau vant, ai putea opta pentru un buff.

Incaltamintea este foarte importanta – nu trebuie sa alunce, insa trebuie totusi sa fie usoara (e cam greu sa alergi in incaltari pentru munte, dupa parerea mea). Adidasii cu plasa sunt nepotriviti pentru iarna, pentru ca va intra frigul si te vei uda daca este mocirla.

Nu te astepta la performante la alergare pe zapada. Efortul pe care va trebui sa il depui este mai mare decat in mod normal.

Foarte important – bucura-te de peisaj! Este o experienta deosebita sa alergi printr-un peisaj ca o vedere, asa cum era azi parcul IOR. Noi ne-am adunat vreo 18 la alergare. Initial am fost 10, apoi s-au adaugat pe parcurs inca 8.

Pentru mine, azi a fost sparta gheatza. Nu cea de pe suprafata lacului, ci cea referitoare la antrenamentele de iarna. Cand am vazut luni ca ninge, mi s-a facut brusc frig si n-am mai avut nicio tragere de inima sa ies la antrenament afara. Mi-am facut rapid abonament la o sala din zona mea si am revenit la antrenamentele combinate de forta si cardio. Ca si anul trecut, am constatat ca imi era dor si de senzatia de muschi “lucrat”, asa ca voi continua sa alternez antrenamentele afara cu cele din sala. 

Azi am alergat 12 km si m-am simtit extraordinar.

ior2012-8

ior2012-2

Pentru cine este dornic sa incerce o alergare pe zapada, va invitam pe toti duminica viitoare in IOR la ora 10.

10 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.346 ori.

Related Posts

Comments (2)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.