Exercitiile amelioreaza perceptia aspectului corporal

nov. 09, 2009 | 0 comments |

Un studiu publicat in Journal of Health Psychology arata ca persoanele care nu reusesc sa-si atinga obiectivele in ceea ce priveste scaderea in greutatea, dezvoltarea masei musculare sau cresterea rezistentei la efort se simt totusi la fel de multumiti de corpurile lor ca si cei cu rezultate mai bune si cu o “situatie” atletica mai favorabila. Studiul a fost realizat la Universitatea din Florida si condus de psihologul Heather Hausenblas.

Insatisfactia in privinta aspectului corporal reprezinta o problema majora in societatea noastra si are o legatura directa cu comportamente negative si distructive cum ar fi ciclurile slabire-ingrasare (yo-yo), fumatul, consumul de steroizi anabolizanti si apelarea la chirurgia estetica. Sunt afectati toti oamenii – barbati si femei de toate varstele; chiar si copii cu varste fragede, 5-6 ani, pot sa isi declare insatisfactia in privinta aspectului corporal.

Studiul nu a gasit nicio diferenta in ceea ce priveste ameliorarea imaginii asupra corpului comparand oamenii care au facut miscare de 5 ori pe saptamana cate 30 de minute cu cei care nu au reusit sa atinga acest grad de activitate fizica (= cantitatea minima de efort fizic necesar pentru a obtine beneficii reale in privinta sanatatii).

“S-ar putea crede ca daca ajungi sa ai o forma fizica mai buna poti experimenta o ameliorare mai accentuata a perceptiei aspectului corproral, insa acest lucru nu a fost constatat,” spune psiholoaga.




Acest articol a fost vizualizat de 817 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.