Seminar pentru copii

oct. 21, 2009 | 0 comments | seminar copii

Saptamana trecuta am primit o invitatie din partea fundatiei “Salvati copiii!” pentru a tine un seminar de nutritie unor copii din ciclul primar de la Colegiul National “Elena Cuza”. Am acceptat cu bucurie si interes, dar am pus planul de-o parte pentru ca trebuia sa ma concentrez pe evenimentele legate de Maratonul Bucuresti.

Luni am reluat problema si m-am trezit in fata unei veritabile probleme – ce pot sa le spun eu unor copii din clasele 1-4 astfel incat sa nu ii plictisesc, dar sa si ramana cu ceva util. Cu adulti am tot avut seminarii si deja stiu sa vorbesc pe limba lor, astfel incat sa spun exact ce trebuie, insa cu copii de 7-10 ani chiar n-am discutat niciodata…

Am intrat intr-o oarecare panica, insa noroc cu o prietena, Iulia, care este profesoara si m-a “consiliat” pe aceasta problema. Asa ca azi m-am trezit in fata unei sali pline de copii galagiosi, vreo 100, care m-au incantat si in acelasi timp mi-au facut creierii varza :)) Nu pot sa imi ascund entuziasmul constatand cat de dezghetati sunt copiii din zilele noastre, faptul ca stiu sa comunice, ca sunt interesati de o multime de probleme si ca au cunostinte de baza privind alimentatia (partea cu aplicatul este mai problematica…)

seminar-1

Mi-am conceput prezentarea (PowerPoint) in jurul unei povesti cu Barbie. Norocul face ca marti ne-a vizitat o alta prietena careia i-am povestit despre seminar si care mi-a aratat aceasta poza cu Barbie:

seminar-6

Evident ca i-am captivat de copii de la bun inceput, asa ca totul a mers struna. E adevarat ca uneori nu mai reuseam sa ii acopar, insa am avut sustinerea a 4 sau 5 invatatoare, care aveau mai multa autoritate decat mine.

Una peste alta, a fost o experienta foarte interesanta si reconfortanta si daca as avea mai mult timp, cred ca mi-ar place sa o mai repet.

seminar-2

seminar-4

seminar-5




Acest articol a fost vizualizat de 853 ori.

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.