Despre regimul vegetarian la Antena1

iul. 14, 2009 | 0 comments | alergare, antena 1, regim, vegetarian

Sambata dimineata am fost invitat la Antena 1, la Observatorul de dimineata, ca sa spun cateva cuvinte despre regimul vegetarian. Cu cateva zile in urma filmasem un interviu pe tema aceasta. Prezentatorul a intrat direct in paine, intrebandu-ma daca sunt vegetarian :))

Nu sunt, n-am fost si nici nu cred ca sunt sanse sa devin vreodata, chiar daca as gasi cel mai super-studiu sau metaanaliza care sa ma convinga ca asa e mult mai bine decat ovo-lacto-carnivoro-vegetarian. Din pacate toate studiile pro sunt contracarate de unele care desi nu sunt “contra”, cel putin arata ca legatura dintre vegetarianism si reducerea riscului anumitor imbolnaviri de fapt nu prea exista.

Tragand linie, se poate spune ca trecerea la un regim vegetarian este doar o optiune persoanala, indiferent daca are substrat religios (vezi unii adventisti), ecologist sau legat de alte probleme (de genul sa nu ucidem animalele). Optiunea mea este sa mananc de toate, insa ii sustin si pe cei care opteaza pentru vegetarianism si nu de putine ori am alcatuit regimuri fara carne sau strict vegane.

Multi au impresia ca regimul vegetarian este o cura de slabire, asta pentru ca in curele clasice se regasesc din plin salatele, fructele proaspete si legumele gatite. Din experienta mea, regimul vegetarian este o capcana pentru cineva care il adopta ca si cura de slabire. Discutati cu cei care tin posturile si veti descoperi ca multi se ingrasa in aceasta perioada. De ce? Pentru ca legumele si frunzele nu tin de foame si atunci trebuie adaugat ulei… Si dulceata. Si compot. Adica grasimi si zahar rafinat. Adica kilograme in plus, fara prea mari eforturi.

Dupa emisiunea de la Antena am plecat rapid spre Herastrau unde aveam intalnire cu colegii de club la o alergare de grup. I-am vazut cand tocmai plecau in prima tura – multi, veseli si frumos imbracati in tricouri de club. Mi-a crescut inima 🙂 M-am schimbat si eu in masina (facand tot felul de figuri de yoga, dupa cum spunea un amic alergator care are experienta schimbatului de haine in masina) si am pornit dupa ei impreuna cu un alt “intarziat”, mai noul nostru coleg Alex, unul din oamenii care s-a salvat de la obezitate, a alergat un semimaraton si a ramas pasionat de alergare (ma mandresc ca la “salvarea” lui am avut si eu o contributie). Pe parcurs m-am intalnit cu colegii si am facut un antrenament de 19,5 km. Ar fi mers chiar mai mult, ca intrasem in ritm dar ma asteptau unii dintre colegi sa facem o sedinta de club la una dintre terasele din Herastrau, unde am pacatuit si am baut o bere (fara alcool).




Acest articol a fost vizualizat de 862 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.