Despre crestere in greutate si ozonoterapie

mart. 20, 2009 | 1 comment |

Fara legatura directa intre ele. Singura legatura – faptul ca cele 2 articole scrise de mine au aparut in numarul de martie al Men’s Health-ului, pe care il mai gasiti inca la tarabe (il are pe coperta pe celebrul alpinist roman, Alex Gavan).

In principiu, am tot scris despre scaderea in greutate. Cu asta ma ocup in cea mai mare parte a timpului, insa din cand in cand am si pacienti care vor sa ia in greutate, asa ca sugestia lui Razvan de a publica un articol dedicat lor a venit foarte bine. Din exeperienta mea cu pacientii, cresterea in greutate este mult mai dificila decat scaderea in greutate. Daca pentru a slabi multi oameni isi gasesc si singuri solutia (nu neaparat cea mai eficienta sau sanatoasa), pentru crestere in greutate e nevoie de un “know-how” mai serios si aici fie apelezi la un specialist, fie te documentezi in mod serios. Din pacate, nu merge cu “mananci mai mult” si gata. Asa cum se spun tuturor pacientilor cu aceasta problema – degeaba ai “caramizile” daca nu iti stimulezi organismul sa le foloseasca. Iar acest stimul se numeste antrenament de forta.

In MH puteti citi teoria “ingrasatului”, iar punctul forte este o caseta cu idei simple si eficiciente prin care puteti creste valoarea calorica a dietei zilnice. Desi spuneam cat de important este antrenamentul cu greutati, articolul este totusi scris din perspectiva nutritionala (lucru care mi-a facut placere, pentru ca despre fitness am tot scris in MH).

Al doilea articol despre care aminteam este cel dedicat ozonoterapiei. Inainte sa imi stabilesc “cartierul general” la clinica Alpha nu stiam prea multe despre aceasta procedura medicala. Pentru ca am intrat in contact cu ea si cu medicii de la Alpha, am profitat de ocazie sa scriu un material despre ozon si proprietatile lui terapeutice. Procedura este relativ noua in Romania, insa in lume este folosita de mult. Pe scurt, ideea este ca o combinatie de ozon si oxigen poate revigora aproape toate functiile organismului, avand efect “anti-aging”. Mai mult decat atat, administrarea de ozon si-a dovedit efectele curative intr-o multime de patologii, inclusiv in cancere (cu ocazia documentarii pentru acest articol, cei de la Alpha mi-au pus la dispozitie studii care atesta acest efect).

Din pacate, tehnica este destul de scumpa – 80 euro o sedinta de autohemotransfuzie si bineinteles ca trebuie a faci vreo 10-12 pe luna, la inceput si apoi vreo 2-3 luni mai rar. Deci nu e pentru toata lumea.

Cititi despre toate acesta in MH, unde mai gasiti o multime de alte articole interesante. Dar grabiti-va, ca apare numarul de aprilie (m-am trezit tarziu sa scriu acest post, insa am avut o luna proasta si dupa cum se observa, am pus online-ul in standby, incercand sa ma adun dupa o problema de familie).




Acest articol a fost vizualizat de 1.033 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. Ozonoterapie
    octombrie 14, 2010

    salut
    am gasit un site foarte misto , de fapt este o clinica de profil cu servicii super ok
    Sper sa nu va suparati dar as vrea o parere Pure Medicine
    site http://www.puremed.ro

    Ozonoterapie
    Costume copii

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.