1 an de maraton.info.ro

dec. 01, 2008 | 7 comments | maraton, site

In urma cu aproximativ 1 an lansam www.maraton.info.ro

Ideea imi incoltise in minte in vara, dupa ce fusesem la primul maraton si ma pregateam pentru al doilea. Nu imi venea sa cred ca in internetul romanesc nu exista nici macar un site dedicat alergarii si cu atat mai putin, maratonului. Erau cateva discutii pe niste forumuri sportive, vreo 2 bloguri si cam atat. Am testat putin “piata” la maratonul Callatis si am tras concluzia ca sportivii (amatori ca si mine) ar fi bucurosi sa existe un loc de intalnire pe net. Abia prin toamna am reusit sa imi cristalizez ideile si sa dau o forma siteului (de fapt, in paralel am lucrat si www.sportscience.ro, un site foarte complex, nu neaparat ca realizare, cat mai ales ca organizare). Si iata ca la sfarsitul lui noiembrie – inceputul lui decembrie lansam www.maraton.info.ro 🙂

Deja imi facusem cativa prieteni pe net, care veneau pe blogul meu (pe atunci se afla la MH) si care imi comentau postarile legate de alergare. Ei au fost (si au ramas) oamenii de baza, cei care m-au ajutat sa urnesc din loc siteul si forumul.

Intre timp siteul a devenit tot mai cunoscut. Sigur, nu ne putem compara ca trafic cu siteuri comerciale, insa privind in ansamblu si raportant la populatia target, cresterea a fost foarte buna. Am avut un varf de trafic in octombrie, dupa Maratonul Bucuresti, iar acum am revenit la traficul obisnuit (desi probabil ca de sarbatori va cobori intr-o oarecare masura).

Forumul a crescut si el (incet, dar sigur), ajungand la 155 de membri (puteam sa avem 15500 de membri, daca procedam si noi ca alte forumuri si clonam membri pe banda rulanta… dar cui foloseste). Sint sigur ca va fi din ce in ce mai bine. Maratonul va creste si in Romania, iar acest lucru se va vedea si in zona online.

Mi-ar place sa dezvolt in ritm mai rapid siteul, adica sa adaug cu frecventa mai mare articole, dar din pacate nu am timp. Imi tot propun sa scriu, dar mereu apare altceva, cu prioritate mai mare.

Le multumesc tuturor celor care au fost si sunt alaturi de mine in acest proiect. Ce a fost pana acum e doar inceputul. 




Acest articol a fost vizualizat de 1.052 ori.

Related Posts

Comments (7)

  1. solomongaby
    decembrie 01, 2008

    felicitari pentru initiativa,

    chiar este singurul loc din internetul romanesc unde poti gasi sfaturi despre alergat in general si maraton in special

    La multi ani si multi membri 😀

  2. Serban Damian
    decembrie 01, 2008

    Mersi mult, Gabi.

    Ma bucur ca ai venit alaturi de noi. Cred ca esti de acord cu mine ca e mai interesant sa faci parte dintr-o comunitate cu pasiuni asemanatoare, decat sa ramai un alergator singuratic (vorbesc la modul general, nu ma refer la tine).

  3. Valentin
    decembrie 02, 2008

    Of, taica, da’ RPD trece timpu’!

    LMA si cat mai multi membri!

  4. Serban Damian
    decembrie 04, 2008

    Doamne-ajuta!

  5. Andrei87
    decembrie 06, 2008

    De curand am descoperit si un forum despre meteorologie, a doua mare pasiune de-a mea, dupa alergare. 😉

  6. Andrei87
    decembrie 06, 2008

    Si inca ceva, apropo de membri, cred ca ar trebui sa-i cureti pe aceia care nu s-au inregistrat pentru ca sunt pasionati de alergare, ci din alte motive…

    amelyfox

    hermine_jewell

    ENlatsrat

    broowlSop

    ComyNeseVoste

    CopjessupsFen

    remundet

    Scorcitte

    knopka

    Cam de acestia ar fi vorba, plus inca 2-3 cu semnul intrebarii.

    E bine sa mai faci o curatzenie din cand in cand. 😉

    Sa fim sinceri…sunt practic undeva la 145.

    Dar pana in primavara cred ca vor fi spre 200, fara spammeri si alte personaje.

  7. Serban Damian
    decembrie 06, 2008

    Astia insirati de tine aici sunt niste “reminiscente” de cand forumul era vulnerabil la spam, dupa care mi-a venit ideea (geniala 😉 ) sa pun acea intrebare “antispam” la inregistrare si din acel moment n-am mai avut absolut nicio problema de acest gen.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.