Vizionare… de grup (Spirit of the Marathon)

nov. 02, 2008 | 2 comments | spirit of the marathon

 Actiunile clubului nostru incep sa prinda contur. Dupa cateva alergari in grup, azi am organizat o intalnire pentru a vedea un film excelent, “Spirit of the Marathon”. Filmul a fost lansat in primavara, iar dvd-ul a aparut in octombrie. Am vrut neaparat sa vad acest film, asa ca am facut precomanda imediat ce a fost disponibil. L-am primit destul de repede, intr-o editie limitata, cu autograful regizorului.

Spirit of the Marathon este primul film documentar despre maraton, de lung metraj. Surprinde toate momentele importante legate de acest sport, atat la nivel de sportivi de elita, cat si (mai ales) la nivelul nostru, al amatorilor. M-am regasit in foarte multe dintre aspecte si m-a emotionat rau. Poate pentru cineva care nu alearga (deloc sau oricum, nu pe distanta lunga), filmul nu ar avea prea mare seminificatie (doar un documentar oarecare), insa pentru cineva care a alergat macar un maraton, mesajul a ajuns exact acolo unde trebuia – in suflet. In timpul filmului, un prieten imi spunea ca simplul gest de a porni cronometrul de la ceas (ca scena din film), ii produce emotii aparte.

De altfel, filmul a primit cateva premii internationale, certificand valoarea lui.

Spre bucuria mea, astazi s-au adunat 25 de oameni in localul unde am organizat proiectia. Multi dintre ei sunt membrii ai Ro Club Maraton (care numara acum 36 de membri oficiali). Le multumesc tuturor pentru implicare.

Inchei acest post amintind mesajul acestui film excelent: “When you cross the finish line, it will change your life forever“.




Acest articol a fost vizualizat de 902 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. solomongaby
    noiembrie 03, 2008

    ma bucur sa ma numar si eu printre cei care au fost acolo 🙂

    chiar ca filmul este foarte emotionant pentru cei care au alergat un maraton, si chiar m-am regasit si eu in unele ipostaze.

    Felicitari pentru organizare si la mai multe evenimente Ro Club Maraton 😀

  2. Serban Damian
    noiembrie 03, 2008

    Multumesc, multumesc 🙂

    Sigur vor mai veni si alte evenimente sub “marca” Ro Club Maraton.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.