Crosul Petrom 2008

sept. 21, 2008 | 2 comments |

A inceput “campania de toamna” pentru alergatori, adica o luna in care vom avea concursuri in fiecare weekend. Azi am fost la Crosul Petrom, unul dintre cele mai mari si mai bine organizate crosuri. S-au adunat vreo 2000 de oameni, dintre care cei mai multi au fost copii de scoala, veniti pentru un tricou gratis, pentru ca despre alergare nici nu putea fi vorba. Dupa 2-300 de metri nu mai aveau “suflu”…

 A prezentat Maruta, a cantat Andra, invitat de onoare a fost Octavian Bellu. Premiile au fost in litri de combustibil (ceea ce mi-ar fi prins si mie foarte bine). M-am intalnit cu o multime de cunoscuti, unii veniti de departe, cum ar fi Ana Hecico, de la Baia Mare. Pe locul 1, la diversele categorii de varsta au fost sportivi cu rezultate internationale, cum ar fi Luminita Talpos si Ancuta Bobocel. Categoria 45-59 de ani a fost castigata fara drept de apel de catre prietenii nostri, Victor Vlad si Hiroko Ogawa.

Daca la acestia ma asteptam sa ii intalnesc la cros, surpriza a constat in intalnirea cu Alexandru Tatu, castigatorul de la “Da jos burta!” editia 4 si Adriana Stoica, una dintre concurentele de la “Poftiti la slabit!” editia 2. Pun pariu ca la inceputul lui 2008, acesti oameni nici nu visau ca vor alerga un cros. Alexandru are de gand sa persevereze, participand la o cursa mai lunga, cum ar fi un semimaraton.

In ceea ce ma priveste, am alergat usor acest cros, pentru ca nu am vrut sa risc nimic in vederea maratonului Berlin. Momentan nu sunt deloc in apele mele, pentru ca am racit si tusesc, iar picioarele ma dor destul de tare. Inaintea fiecarui concurs important mi-a recidivat periostita. Partea buna este ca dupa 5-10 km nu mai simt durerea. Bineinteles ca imi propun sa imi depasesc propriu record, ceea ce ar insemna sa cobor sub 3:50 sau chiar 3:45, dar nu stiu daca voi fi in stare. Desi mi-am propus ca o sa fac si o sa dreg, tot nu m-am antrenat foarte “stiintific”, adica urmand un program bine gandit. Am citit un studiu care arata ca alergatorii care nu se antreneaza urmand un program, au mai putine sanse sa isi atinga obiectivele… Ramane sa ma tin de un program pentru concursurile de anul viitor. (asta asa, ca autocritica inainte de concurs 😀 )




Acest articol a fost vizualizat de 1.025 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. solomongaby
    septembrie 21, 2008

    vream si eu sa ajung .. .dar nu s-a putut, poate ne vedem la semi-ul powerade de saptamana viitoare ..

    bafta pt berlin

  2. Serban Damian
    septembrie 22, 2008

    Sa fie!

    O sa te vezi cu ceilalti din club 😉

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.