Da jos burta, 2008 – the story

iul. 02, 2008 | 0 comments | Men's Health, Slabire, barbati, concurs, da jos burta

In perioada 5 mai – 5 iunie 2008 a avut loc a 4-a editie a concursului “Da jos burta!” organizat de Men’s Health. Opt barbati cu exces ponderal au fost selectati prin tragere la sorti din cateva mii care s-au inscris la concurs si au intrat intr-un program de o luna, constand in antrenament (de care s-a ocupat antrenorul Mihai Dragomir) si nutritie (parte de care m-am ocupat eu).

Fara nicio indoiala, editia din acest an a concursului „Da jos burta!” a fost cea mai reusita, cel putin din perspectiva rezultatelor finale. In nicio editie de pina acum, si bineinteles nici in cea care tocmai s-a incheiat, nu ne-am propus sa raportam „depasirea planului de productie” astfel incit sa iesim fruntasi in intrecerea socialista de dat burti jos. Ce vreau sa spun de fapt? Ca indiferent care au fost rezultatele, nu ne-am ferit sa vi le prezentam si nu am incercat sa prezentam cifre trucate sau mai rau, sa ii fortam pe concurenti sa slabeasca altfel decit natural.

Stiu, sintem obisnuiti cu recomandarile medicale, care spun ca un ritm al scaderii in greutate de 0,5-1 kg pe saptamina este rezonabil. Atunci cum ramine cu faptul ca 5 dintre cei 8 concurenti au dat jos mai mult de 10 kilograme fiecare? Se mai pot tine pe picioare? Sigur ca mai pot, ba mai mult decit atit sint intr-o forma fizica excelenta, asa cum unii nu au mai fost niciodata in viata lor pina acum, analizele lor s-au normalizat, iar perspectiva lor asupra unei vieti sanatoase – in toate aspectele ei, alimentatie, activitate fizica – s-a schimbat cu 180 de grade. Ritmul lor de scadere in greutate a fost unul normal pentru un adult tinar, sanatos (exceptind obezitatea), care trece de la sedentarism la activitate fizica sustinuta, dar bine dozata, precum si de la o alimentatie dezordonata si bogata in excese, la una caracterizata prin echilibru si moderatie.
Peste toate acestea, a contat foarte mult faptul ca s-au aflat sub supravegerea specialistilor, a redactiei MH si a voastra, a cititorilor, ceea ce i-a obligat sa fie constiinciosi si perseverenti – poftim, v-am divulgat „marele secret” al scaderii in greutate!
Dupa cum spuneam, rezultatele au fost extraordinare. Ne-a fost destul de greu sa luam o decizie in privinta cistigatorilor, pentru ca aproape toti au avut o evolutie remarcabila. In cele din urma, analizind atent toate detaliile, am hotarit sa ii acordam premiul cel mare lui Alexandru Tatu. El a slabit „doar” 12,9 kg, valoare care il plaseaza in fruntea clasamentului. Am apreciat in mod deosebit implicarea lui in program si faptul ca s-a straduit sa faca fata cit mai bine antrenamentelor. In acest an am acordat si un premiu special, de care s-a bucurat Iulian Voicu, care a scapat de 11,9 kg – o performanta remarcabila, tinind cont de greutatea de la care a plecat. Fotografiile comparative ale celor 2 finalisti spun mai mult decit toate masuratorile si mai dovedesc, fara loc de dubii, un alt aspect: denumirea acestui program nu este doar un slogan de marketing. Chiar poti sa dai jos burta in 4 saptamini!

 

Alexandru Tatu, marele castigator al editiei 2008

Alte poze cu concurenti care au slabit foarte bine – AICI

Cuvinte de la concurenti – AICI




Acest articol a fost vizualizat de 1.038 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.