La expo

nov. 10, 2007 | 9 comments |

Toate marile evenimente sportive populare sunt insotite de o expozitie a sponsorilor si partenerilor. Am fost oarecum neplacut surprins de expo care a insotit maratonul de la Atena – cam slaba participarea, cel putin in comparatie cu Frankfurt, Nisa si chiar Ungaria. Ma dusesem cu gandul ca o sa gasesc echipament de buna calitate, eventual mai ieftin ca in magazine. Dintre producatorii de echipament sportiv nu era decat Adidas, dar nici ei nu aveau mare lucru de vanzare. Si la suplimente destul de slab – doar Powerade (care are un gust mai misto decat Gatorade cu care m-am obisnuit deja, si muuuult mai misto decat PowerBar, care desi e o firma foarte performanta, are niste bauturi izotonice cu gust foarte ciudat). La standul Men’s Health nu era nimeni, ca sa ma duc sa “socializez” putin cu ei.

expo3.jpg

 Aici era zona de inregistrare, de unde se luau numerele de concurs, chipurile si “race bag”-urile.

expo1.jpg

expo2.jpg

 Pentru ca n-am gasit la expo ce vroiam, am fost la un magazin foarte mare de echipament sportiv si mi-am luat niste “adidasi” New Balance, o marca pe care nu am vazut-o pe la noi si care face niste chestii de foarte buna calitate. Modelul asta este extrem de usor si are niste sisteme de protectie impotriva socurilor, de care am mare nevoie. A alege incaltari pentru alergat e cam la fel de complicat cu a alege o masina, pentru ca fiecare model vine cu niste caracteristici particulare, deosebit de tentante, care complica procesul de selectie al cumparatorului. 

755.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 1.270 ori.

Related Posts

Comments (9)

  1. stefan
    noiembrie 11, 2007

    Salut, Serban ! Asta vara a fost o promotie de ‘adidasi’ running New Balance la magazinul Intersport, de langa magazinul Unirea cu numai 10 lei. Eu am pierdut promotia dar am gasit tot New Balance model N Fuse 540 cu 15lei. Ma “inteleg” f bine cu ei. Cei de la promotie erau made in G.B. , ai mei cu toate ca sunt un pic mai scumpi sunt made in China. Sunt curios daca ai tai sunt un model mai nou si care e pretul lor ?. Asa la aspect seamana – aproape ca sunt identici- Daca sunt ca cei din imagine.
    Te inteleg cu lipsa de timp si chiar ma intreb cum de esti in stare sa faci atat de multe si variate activitati intro unitate de timp f. limitata. Super imaginea “ochilor” tai la aniversarea sarbatorita cu tort. Toate cele bune !

  2. Serban
    noiembrie 11, 2007

    Eu am dat destul de multi bani – 89 euro, dar m-am gandit ca fac o investitie pentru sanatatea picioarelor mele, asa ca nu m-am uitat la bani. Ceea ce spui tu (10-15 lei) mi se pare ridicol de putin. Poate ai vrut sa zici 100-150 lei. Modelul e chiar cel din imagine. Erau si modele pe la 30-50 euro, dar si unele pe la 150 euro.

    Legat de timp… ce sa zic, nu e usor, dar macar fac ce imi place si stii cum e – atunci cand faci ce iti place, munca nu mai e perceputa ca o corvoada, ca atunci cand mergi la un servici tampit, cu un sef idiot si eventual si pe bani putini. Desi pare ca ma disipez in mai multe activitati, totusi exista o legatura intre ele, domeniile fiind conexe.

  3. stefan
    noiembrie 11, 2007

    Bineanteles ca am gresit 100 – 150 lei. Multumesc pt informatie. Ai sesizat corect gresala mea. Eu am fost informat de aceasta promotie de unul dintre colegii de maraton Calatis; Alexandru Ionica( loc 13 cu 3.15.21.- 1965). Si nu neaparat pentru pretul f. ok am semnalat aceasta ci pentru calitatea f. buna a acestora. Toate cele bune.

  4. Sandor_B
    noiembrie 12, 2007

    Perfect de acord cu gustul POWERADE! Mare pacat ca nu avem in RO.
    Mie-mi placea ca nu-i asa de acidulat/concentrat ca Gatorade
    NEW BALANCE face pantofi sport buni, secretul este alegerea corecta (in functie de pronatia calcaturii) si… destinatie (sosea/poteca, antrenament/concurs etc.).

    Stefan,
    La INTERSPORT preturile sunt bune (chiar comparativ cu Decathlon-FRANTA de ex.) dar modele NB nu sunt de top.
    Regula de baza e, cuc cat e numarul mai mare (870, 950, 1080 etc.) cu atat mai performant e pantoful.

    Cel mai bun NB de care m-am folosit cu succes in antrenamente si curse (prin 2003-2004) a fost un 752.

    Numai bine!

  5. Serban
    noiembrie 13, 2007

    In plus, Powerade are o gama mai mare de gusturi, asa ca poti sa ti-l gasesti pe cel preferat.
    De la Gatorade (cu care m-am obisnuit foarte mult) imi place foarte mult cel albastru, dar cel de lamaie (in sticla verde, opaca) mi se pare odios.
    Mi-am luat din Ungaria cutii de Gatorade sub forma de pudra (se prepara cu apa) si au un gust ok. Dar nu gustul e principala caracteristica. Ceea ce ma incanta la “sport drinks” este efectul. Nu sunt platit de nimeni sa spun asta (aviz paranoicilor…), insa bauturile rehidratante sunt cea mai minunata inventie pentru alergatori (dintre suplimente).

  6. stefan
    noiembrie 13, 2007

    Cu toate ca se poate sa fie tardiva postarea aceasta, deoarece vad ca s-a trecut la alte evenimente,
    vreau sa-i multumesc lui Sandor B. pentru informatie.Se pare ca am un model destul de slab (540 versus 752-1080.) de NB. Totusi eu ma simt bine in ei, si chiar am castigat la categoria mea de varsta cateva curse nu chiar usoare Ex semimaratonul Dorna, Semimaratonul statiunilor Olanesti Ramnicul Valcea. Macar sa-i fi avut pe acestia la maratonul Calatis. Asta nu inseamna ca nu o sa caut sa cumpar un echipament mai performant din moment ce exista, si poate imbunatati conditiile de participare si poate chiar performanta in sine. De aceea am si intrebat daca in Grecia sunt modele mai noi.
    Din pacate in septembrie la WMA (world masters athletics) nu am profitat de oferta firmei ASICS care facea pantofi de sport la comanda (asistat de calculator se personalizau functie de “calcatura” ). La fel cum ne-a prezentat Serban in postarea de mai sus.
    Am intrat pe diverse site uri romanesti sa vad unde se comercializeaza gelurile de care ne vorbeste Serban, dar nu am gasit nimic. Pote o sa incerc online cu cele de afara. Dar nu stiu daca o sa ma descurc cu plata online. Din cate observ si energy sau sport drinks tot din Ungaria tb. sa cumparam.
    Cel putin Gatarode de care ne aminteste Serban.

  7. Serban
    noiembrie 13, 2007

    Stefan,

    Geluri deocamdata nu gasesti la noi (sau cel putin eu nu am vazut). Va intra in curand Powerbar si atunci vor fi. Gatorade din Romania este ok. Eu am luat sub forma de pudra din Ungaria, doar ca sa testez (si in plus era oferta la expo de la Ironman Ungaria).
    Pentru plati online fa-ti un card Taifun la BancPost. Eu am unul de cativa ani si sunt foarte multumit. Este MasterCard si poti sa platesti pe Internet fara nicio problema, ba mai mult, il alimentezi in RON si poti sa platesti sau sa scoti bani in orice tara din lume.

    Apropo de pantofi de alergat – sunt multe firme care aduc modele foarte noi. De exemplu Nike. Evident, cele mai noi modele vin la noi cu oarecare intarziere.

  8. Sandor_B
    noiembrie 15, 2007

    Stefan,

    Modelele “mai slabe” difera de celelalte prin rezistenta… cu cat mai multi Km se alearga pe saptamana cu atat mai sus trebuie tintit.
    Au inceput sa apara in reprezentante modele bune si de la ADIDAS, REEBOOK, NIKE / de multe ori reduse ca pret (ultima pereche, lichidare de stoc etc.)

    Serban,

    La maratonul Pietrei Craiului s-au distribuit geluri si batoane SPONSER (existau si de vanzare).
    SPONSER a fost si unul din sponsori (fiecare participant a primit la inscriere 1baton+1gel) dar nu stiu unde se pot cumpara… 🙁
    Mie mi-au placut.
    In rest am mai incercat (in SUA) gelurile Carbboom si Hammer, ambele cu rezultate bune.
    Cand intra pe piata POWERBAR?

  9. Serban
    noiembrie 15, 2007

    Nu stiu sa iti spun exact. In tot cazul, procesul este in desfasurare.
    La Atena au dat geluri GU.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.