Incalzirea globala si maratonul

oct. 10, 2007 | 0 comments |

Incalzirea globala isi face simtita prezenta peste tot si din pacate incepe sa faca victime.

Pe 7 octombrie a avut loc maratonul de la Chicago, un eveniment sportiv cu traditie si de mare amploare. Anul acesta, organizatorii si mai ales concurentii, s-au confruntat cu temperaturi foarte crescute pentru aceasta perioada si pentru zona respectiva – in jur de 30 grade Celsius (foarte aproape de un record local). Deznodamantul a fost nefericit – o persoana start3l.jpgdecedata si peste 300 ajunse la spital. Se pare ca organizatorii au fost luati prin surprindere si nu au avut suficiente provizii de apa si bauturi izotonice (din delcaratiile concurentilor reiese ca pe la jumatatea cursei se terminaserea deja proviziile).

Vazand ca situatia se inrautateste, politia a incercat sa opreasca oamenii spunandu-le ca maratonul a fost anulat; acest lucru se intampla pe la kilometrul 35, asa ca multi au terminat cursa mergand, spre disperarea oficialilor care nu intelegeau ce se intampla, iar altii au renuntat pur si simplu.

Cam ciudat, pentru un asemenea eveniment. Ok, nu ma mir foarte tare ca s-a intamplat in Bucuresti la semimaraton, insa la Chicago… Deci se poate intampla si la case mai mari.

Un lucru de remarcat la aceasta competitie – o sportiva din Romania, Adriana Pirtea, aflata la primul ei maraton, a condus toata cursa (la categoria femei), insa a fost depasita pe ultimii 50 metri de catre o etiopiana si a terminat pe locul 2. Oricum, e o performanta deosebita si merita toate felicitarile si aprecierile noastre.




Acest articol a fost vizualizat de 732 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.