Sucul de grapefruit roz

iul. 18, 2007 | 0 comments |

Cui nu-i plac sucurile de fructe…?

grapefrut.jpgDaca e sa alegeti intre mai multe sucuri naturale, atunci optati pentru sucul de grapefruit roz, care a fost decretat ca fiind cel mai “sanatos”, deoarece contine cea mai mare cantitate de nutrienti raportat la gram si calorie, depasind sucurile de ananas, portocale, grapefruit alb, prune, struguri sau mere.

Un pahar de suc de grapefruit roz asigura necesarul zilnic de vitamina C si in plus aduce potasiu, acid folic, magneziu.

Sigura problema cu acest suce este interferenta cu anumite medicamente, cum ar fi statinele (cele care scad colesterolul), blocantii de calciu si ciclosporinele, potentandu-le efectul. S-a constatat ca aceasta problema se datoreaza unei substante din fruct, numita naringina (un bioflavonoid), care se transforma in corp in naringenina, o substanta care inhiba enzimele hepatice ce ar trebui sa metabolizeze acele medicamente. Este o informatie bine de stiut, fiindca multa lume foloseste in special statine si pe de alta parte consumul de suc de grapefruit devine din ce in ce mai popular datorita calitatilor lui.




Acest articol a fost vizualizat de 710 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.