Babel

iun. 16, 2007 | 0 comments |

“Babel” este un film ultra-nominalizat si ultra-premiat, unul dintre filmele despre care s-a vorbit mult la Oscarul din acest an.

Linia generala seamana destul de mult cu cea din “Crash”, filmul care a luat Oscarul pentru cel mai bun film anul trecut. E vorba de o poveste divizata in patru povesti care aparent nu au legatura intre ele, insa pe masura ce actiunea se desfasoara, ele se leaga intr-un mod ingenios. Mi-a placut mult si Crash, desi unii carcotesc ca a avut un mesaj prea evident (“Rasismul e ceva rau”), insa “Babel” are un aer aparte, poate si prin contrastele oferite de Alejandro Innaritu, regizorul fimului. Actiunile paralele ale fimului se desfasoara in SUA, Mexic, Maroc si Japonia. Este de mare efect contrastul dintre saracia Marocului – pastori traind izolati in zone aride, si marile aglomerari urbane din Japonia. Peisajele sunt extraordinare, muzica de mare efect, iar actorii foarte potriviti pentru rolurile lor.

Babel este un film mult mai complex decat Crash, in special prin abordarea multiculturala a unor probleme de fond ale omului: atitudinea noastra in fata durerii, speranta ce ne tine in viata, solidaritatea, izolarea, singuratatea etc.

Nu trebuie ratat.

Ca aspect anecdotic: politistul dintr-un orasel amarit din Maroc, conducea o Dacie 1300 🙂

 babel___poster.jpg




Acest articol a fost vizualizat de 941 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.