Doar o miozita

iun. 15, 2007 | 0 comments |

Am rasuflat usurat cand am aflat ca am doar o simpla miozita, ca amintire (dureroasa) de la maraton. Imi era teama sa nu fie ceva mai rau, vreo fractura de stres sau vreun ligament rupt…

I-am facut o vizita prietenului meu, dr. Gabriel Panait, specialist in medicina sportiva si dupa consultatie, ecografie si radiografie de genunchi mi-a spus ca e doar o miozita, pe care s-o tratez cu… raceala (adica cu gheata). Bineinteles ca nu ma pot abtine sa nu ma antrenez. E pacat de vremea asta frumoasa. La iarna nu stiu daca o sa imi mai vina sa ies pe teren, decat poate doar daca o sa avem iar parte de o iarna ca cea care a trecut.

Anul trecut, dupa semimaraton m-am ales cu o periostita tibiala, dar peste asta am trecut destul de usor, fiindca incepuse sa fie rece afara si alergam mai mult pe banda. Ii dau dreptate acum lui Marius Rus care imi spunea ca el nu ar putea sa se antrenze pe banda. Cand alergi multi kilometri trebuie neaparat sa scapi de caldura pe care o produce corpul, altfel la un moment dat clachezi. Afara mai bate vantul, e volum mare de aer… in sala ajungi sa te simti ca intr-o camera neaerisita de 2 luni. In plus, nu ai cum sa iti “faci” picioarele pentru alergare pe asfalt sau pe teren denivelat, daca alergi pe benzile acestea moderne care au incorporat sistem de atenuarea socurilor (un sistem foarte bun, de altfel… insa nu pentru cine vrea sa concureze afara).




Acest articol a fost vizualizat de 761 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.