Fiecare secunda conteaza

mart. 18, 2007 | 1 comment |

Asa se numeste cea de-a doua carte despre viata lui Lance Armstrong si se gaseste la noi publicata de editura BusinessTech.

Este de fapt continuarea celeilalte (O lupta asumata, o cursa castigata) si acopera perioada in care Armstrong a castigat consecutiv de 5 ori titlul de campion la Tour de France (performanta lui nu se termina aici, el urmand sa mai castige inca de 2 ori). Practic este povestea unui sportiv extraordinar, un om nascut pentru performanta si un personaj cu foarte mult bunsimt si spirit de camaraderie (cel putin asta este impresia pe care o ai dupa ce termini cartea).

Performanta, in general, este un lucru impresionant si putini sunt cei care au sansa in viata sa simta gustul victoriei, insa ceea ce il deosebeste catgoric pe Lance Armstrong de toti ceilalti sportivi este faptul ca a reusit sa doboare recorduri mondiale si sa depaseasca limite incredibile DUPA ce a trecut prin experienta cumplita a cancerului.

Acest volum, spre deosebire de primul, pune mai mult accent pe activitatea lui competitionala. Pentru mine a fost un prim contact, chiar daca prin intermediul lecturii, cu un sport despre care nu am stiut prea mult pana acum – ciclismul. Mi s-a parut foarte interesant sa aflu “dedesubturile” unei competitii de nivelul Turului Frantei. Pe masura ce descopar un sport, sunt uimit cate aspecte poate cuprinde – de la modul de abordare al antrenamentelor si pana la startegiile de concurs.

388464m.jpgLance Armstrong spunea ca daca ar fi sa dea timpul inapoi si sa fie nevoit sa aleaga intre experienta cancerului si cea de campion, ar alege cancerul. Pare o exagerare, insa dupa ce citesti aceste carti iti dai seama cat de mult l-a marcat si transformat aceasta lupta cu boala. Mai mult decat atat, victoria lui in fata cancerului a reusit sa motiveze o multime de alti oameni bolnavi. El a creat o fundatie care ii poarta numele si care a reusit sa stranga milioane de dolari destinate cercetarii si recuperarii bolavilor de cancer.




Acest articol a fost vizualizat de 1.617 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.